Home

Onder de naam LutterseDoodle/labradoodle4u fokken wij een kruising van Bearded Collie, Poedel, Labrador en Labradoodle en daarbij ook 100% multi-gen Labradoodles in Lutten. Meer dan 35 jaar hebben wij in onze huiselijke kennel “Plusbeaus”, op kleine schaal nestjes van volbloed FCI/Raad van Beheer Bearded Collies gefokt. Nu er regelmatig discussie is over de eventuele inteelt problemen bij het fokken van rashonden hebben wij besloten om een Labradoodle foklijn op te zetten, met als uitgangspunt het kruisen van zeer verschillende bloedlijnen en toch een voorspelbaar resultaat.

Omdat wij o.a. volbloed Bearded Collie kruisen met een (Multi-)Labradoodle zal bij deze combinaties iets meer van het temperament van de Bearded Collie terug te vinden zijn.  Daarbij fokken we ook met combinties bestaande uit alleen 100% mulit-gen Labradoodles  De dieren blijken een prima sociaal karakter te hebben en uitstekend met kinderen te kunnen omgaan. De herkomst van de ouderdieren en hun voorouders zijn tot minimaal acht generaties terug te vinden en hierdoor is volledig bij u de afstamming bekend: u onvangt daarvan een stamboom en aanvullende schriftelijke gezondheidstesten informatie waarbij op ieder testresultaat het chipnummer staat vermeld.

Onze nestjes worden in huiselijke kring grootgebracht en de pups komen ook al snel in contact met andere honden, katten en dieren bij ons in en rondom het huis, zodat ze optimaal socialiseren in de eerste levensfase. De pups worden volledig ingeent, ontwormd, gechipped en met Europees dierenpaspoort aan u overgedragen. Tevens ontvangt u een puppy-pakket.

Veel mensen kiezen voor een Labradoodle vanwege hun niet-allergene vacht. De fok-combinatie van de Luttersedoodle is met name gericht op diversiteit in de bloedlijnen en op karaktereigenschappen en geeft geen absolute zekerheid over de niet-allergene vacht, en kan per pup kan dit verschillen. Uit ervaring met voorgaande nestjes blijkt dat slechts een gering aantal pups de non-allergene eigenschappen bezitten. Daarom zal er bij een expliciete wens van een koper een allergie test gedaan moeten worden met de desbetreffende pup.

Geef een reactie